Na setloppet 2018 banner ny

Om loppet

Näsetloppet Lördag 5 Maj 2018 - 10 årsjubiluem

Näsetloppet 2017 blev återigen en riktigt trevlig löparfest. Vi hade ännu fler löpare i Miniloppet och fortsatte med 5 km loppet så att vi täcker alla nivåer och åldrar på våra lopp.
Loppet är etablerat som ett topplopp bland både motionärer och elitlöpare. Självklart siktar vi på ett minst lika bra arrangemang med ännu fler löpare till 2018. Nu är vi även det första loppet i Göteborg som är del av Lidingöloppet on Tour och ett seedningslopp för TCS Lidingöloppet.

2018 firar vi 10-årsjubileum där vi kommer att uppmärksamma våra trognaste löpare lite extra, samt erbjuda och tävla ut fler priser än någonsin tidigare!


Näsetloppets bansträckning går i en mycket vacker och varierande miljö längs skogsstråken, havet, klipporna och gatorna på Näset. Banan är ganska kuperad och utmanande för alla, vilket tidigare års tider visat, oavsett om man går eller springer. Loppet vänder sig till såväl motions- och elitlöparen som till hela familjen. För den som vill, är loppet dessutom ett utmärkt träningslopp inför Göteborgsvarvet.

Löpare och gångare ska avverka en 1/4 Maraton ca 10,6 km.
Vätskekontroll finns efter ca 4,5 och 8 km.
Mellantid tas efter ca halva distansen.

Barnloppet

Vi kommer i år att återigen anordna ett Barnlopp på ca 400 m för alla mindre barn. Detta kommer ske inne på fotbollsplanen och ha starter ca var 10e minut, mellan kl 10:30 och 12:30. Man kan springa med föräldrar och loppet kostar 50 kr som betalas på plats. Barnen får en kexchoklad, banan, vatten och en medalj vid målgången.

Juniorloppet

Barn upp till 13 år springer 2,5 km fördelat på följande klasser:

Födda 2005-2006 (max 13 år)
Födda 2007-2008 (max 11 år)
Födda 2009 - yngre (max 9 år)

Lilla Näsetloppet

Lilla Näsetloppet är ett 5 km lopp för alla åldrar och nivåer.Banan är två gånger Juniorloppet.


Alla deltagare erhåller en specialdesignad funktionströja som skall bäras under loppet, banan, kexchoklad eller energibar, dricka och medalj. OBS Gäller ej Barnloppet där ingen T-shirt delas ut.

Ettan, tvåan och trean i samtliga klasser erhåller priser. Dessutom sker utlottning av diverse priser på ditt startnummer vid målområdet.

Är du elitlöpare (under 40 min) så begär du en nummerlapp. Detta sker redan vid anmälan. Tänk på att din vanliga löptid är förlängd då loppet är kuperat. Det visar även resultatlistan då varje år enbart ca 15 st klarat att springa snabbare än 40 minuter.

Preliminära Starttider

Seniorloppet 10,6 km startar kl 14.00

Lilla Näsetloppet 5 km kl 12.30
Juniorloppet 2,5 km kl 12.30

Barnloppet mellan kl 10:30-12:30


Anmäl dig i tid för antalet löpare är begränsat.
Anmälningsavgiften höjs också successivt så det lönar sig att vara ute i god tid.
Se rubriken Klasser/Avgifter

Md nasetloppet 2011 25km

Anmäl barnen till 2,5 km. Det är en härlig upplevelse som de kan vara stolta över länge.

Anmälda deltagare till Näsetloppet 2018- fram till 28 Mars

Md ad bilva rd nya logo
Md lundinlogga nasetloppet
Md team sportia logga
Md ica a kered
Md stena bulk logo.svg
Md nordic wellness
Jade
Jadepoint
Md modica klassiker logo cmyk bakgrund
Md direktpress g teborg
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub